Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Проведе се обучение за подготовката и провеждането на обществени поръчки за училищата директни крайни получатели по инвестиция „Центрове за НТИМ и иновации в образованието“ (STEM центрове) по НПВУ

Работата с Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), подготовката и провеждането на обществени поръчки, както и най-често допусканите грешки при възлагане на обществени поръчки бяха във фокуса на проведеното на 7 юли 2023 г. обучение за училищата директни крайни получатели по инвестиция „Центрове за НТИМ и иновации в образованието“ (STEM центрове) по Националния план за възстановяване и устойчивост. В обучението се включиха близо 800 училища.

„Темата на днешното обучение е много важна, защото при толкова мащабна инвестиция, която цели осигуряване на физическата среда и техническото оборудване и обзавеждане на STEM пространства във всяко училище, налага всички участници да положим усилия тя да бъде успешно изпълнена. Поради тази причина Министерството на образованието и науката, Изпълнителна агенция „Програма за образование“ и Нациаоналният STEM център ще оказваме подкрепа на всеки етап - от подготовката на проекта до приключването му и въвеждането на STEM средата в образователния процес“. Това заяви при откриването на обучението заместник изпълнителният директор на ИА „Програма за образование“ Иван Попов. „През следващите седмици предстоят поредица от срещи в цялата страна на Националния STEM център и представители на училищата“, допълни още той.

Материали и видео запис от проведеното обучение ще бъдат достъпни за всички училища чрез платформата на Института за публична администрация.

Процедура „Училищна STEM среда“ цели да подпомогне разработването на интегрирана учебна среда от ново поколение, която да поощри и подкрепи образователните иновации в обучението и преподаването в сферата на природните науки. Инвестицията се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, от Механизма за възстановяване и устойчивост. Общият размер на финансирането е 534 335 450 лева.

Снимки

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.