Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

ПРОЦЕДУРА ЗА МОБИЛНОСТ

1. Административно звено – Изпълнителна агенция „Програма за образование“

2. Област, община и населено място – София-град, община Слатина, гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 125, бл. 5, ет. 1

3. Длъжност – главен експерт

4. Професионално направление – Специалност от професионално направление от област на висше образование „Социални, стопански и правни науки“, „Педагогически науки“, „Природни науки, математика и информатика“ или „Технически науки“, съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления;

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика, които са предимство за кандидатите при равни други условия:

  • Много добри познания за на общата нормативна уредба, свързана с ЕСИФ/ЕФСУ;
  • Много добри познания за ЕФСУ;
  • Много добри компютърни умения;
  • Добро владеене на английски език.

5. Длъжностно ниво – Експертно ниво 2

6. Минимална образователна степен – Бакалавър

7. Минимален професионален опит3 (три) години професионален опит в областта на управление и/или изпълнение и/или контрол на програми и/или проекти, съфинансирани от предприсъединителните и/или Структурните фондове на ЕС и/или ЕФСУ и/или национални или други донорски програми и/или опит в областта на обществените поръчки.

8. Минимален ранг за длъжността – III младши

9. Минимален размер на основната заплата – 1440 лв. (за първа степен при минимален професионален опит надвишаващ минималния за длъжността до 1 година)

10. Брой места, които са обявени за подбор – 1 щатна бройка

11. Специфични изисквания за длъжността – Кандидатите да са назначени по служебно правоотношение в администрация, различна от ИАПО, на пълно работно време и по отношение на тях да е изтекъл едногодишният срок за изпитване, определен по реда на чл. 12 от ЗДСл. Кандидатите, назначени по чл. 15 от ЗДСл (по заместване), следва да имат годишна оценка от последното оценяване, според която изпълнението на длъжността напълно отговаря на изискванията или ги надвишава.

12. Кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика – Участва в: Сформирането,  администрирането и работата на комисии за разглеждане, оценка и класиране на проектните предложения, постъпили по процедури за предоставяне на БФП; процеса по договаряне; обработване и анализиране на информация, свързана с дейността на екипите по оценка и договаряне; изготвянето на проекти на административни договори / заповеди за предоставяне на БФП и организиране процеса по сключването и връчването им на бенефициентите; изготвянето на проекти на решения за отказ за предоставяне на БФП; извършването на проверка за допустимост на постъпилите от страна на бенефициентите искания за изменения на сключените административни договори за предоставяне на БФП; изготвянето на проекти на допълнителни споразумения към сключени административни договори / заповеди за изменения на издадени заповеди за предоставяне на БФП; изготвянето на уведомленията за промени по сключени административни договори / издадени заповеди за предоставяне на БФП. Съдейства за прилагането на правилата за държавна помощ, установени в националното и европейското законодателство. Програма „Образование“ и ПНИИДИТ. Идентифицира най-често допускани грешки при провеждането на процедури за подбор на проекти / процедури на директно предоставяне и сключване на административни договори за БФП.

13. Срок за подаване на документи: 14 дни от публикуване на обявата.

14. Място за подаване на документи: Деловодството на Изпълнителна агенция „Програма за образование“ в сградата на бул. „Цариградско шосе” № 125, бл. 5, ет. 1. или на имейл [email protected]. Документите се приемат или изпращат на посочената електронна поща всеки работен ден от 09.00 ч. до 17.30 ч.

15. Изисквани документи:

•           писмено заявление до Изпълнителния директор за участие в подбора (свободен текст, с посочен телефон, е-mail и пощенски адрес за кореспонденция);

•           професионална автобиография;

•           копия от официални документи за придобита образователно-квалификационна степен;

•           копие на служебна книжка, удостоверяваща валидно служебно правоотношение, изтекъл изпитателен срок, придобит ранг и професионален опит;

•           копие на други официални документи, удостоверяващи професионален опит: трудова книжка и/или осигурителна книжка, и/или официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина (ако притежават такъв);

•           копия на други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността;

•           документ за степен на образование, издаден от друга държава, се представя след преминала процедура за признаване на образованието от министъра на образованието и науката чрез Националния център за информация и документация;

•           формуляр за годишна оценка от последното оценяване за служители, назначени по заместване, съгласно изискванията на чл. 81а, ал. 6 във връзка с чл. 15, ал. 3 от ЗДСл.;

16. Електронна поща за подаване на документи: [email protected]

17. Лице за контакт: Полина Стоименова, 02/4676136

18. Ред за извършване на подбора:

1. допускане до подбора на база представените документи с оглед установяване на наличие на изискванията за минимални, допълнителни и специфични изисквания за длъжността „главен експерт“;

2. събеседване за преценка на професионалните и деловите качества на кандидатите по петстепенната скала по Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители.

19. Критерии за извършване на подбора на служители, заемащи експертни длъжности с аналитични и/или контролни функции, както следва:

1. Аналитична компетентност;

2. Работа в екип;

3. Ориентация към резултати;

4. Комуникативна компетентност;

5. Професионална компетентност;

6. Дигитална компетентност.

Кандидатите се оценяват съгласно посочените критерии в формуляр за преценка на кандидатите от събеседване за служители, заемащи експертни длъжности с аналитични и/или контролни функции с оценка от 1 до 5 за всеки критерий, като:

  • 5 – напълно отговаря на изискванията за длъжността;
  • 4 – в голяма степен отговаря на изискванията за длъжността;
  • 3 – в средна степен отговаря на изискванията за длъжността;
  • 2 – в малка степен отговаря на изискванията за длъжността;
  • 1 – не отговаря на изискванията за длъжността.

Членовете на комисията попълват формуляр за преценка за всеки кандидат. Индивидуалната оценка на кандидата от събеседването от отделен член на комисията се определя като сбор от оценките по критериите, разделен на броя на критериите. Резултатът от събеседването на всеки кандидат е средноаритметична величина от оценките на членовете на комисията. При изчисленията резултатът се закръглява до два знака след десетичната запетая.

На първо място се класира кандидатът получил най-висок окончателен резултат от провеждането на подбора.

20. Място, на което се обявяват съобщенията във връзка с обявената процедура: официалната интернет страницата на Изпълнителна агенция „Програма за образование“, рубрика „Кариери“.

Ние Ви предлагаме:

  • Разнообразни обучения и семинари за професионално обучение в страната и чужбина;
  • Платен годишен отпуск за заеманата длъжност в размер на 30 работни дни;
  • Фирмени празненства, специално организирани за децата на служителите;
  • Организирани ежегодни медицински профилактични прегледи от специалисти;
  • Фиксирано работно време от 9.00 ч. до 17.30 ч. с възможност за преминаване на  работа при условията на работно време с променливи граници;
  • Добра работна среда;
  • Работа с професионален и мотивиран екип.

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.