Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Европейската комисия обяви старта на конкурса за награди REGIOSTARS 2024 г.

На 21 февруари 2024 г. Европейската комисия обяви старта на 17-то издание на конкурса REGIOSTARS за 2024 г. за най-добрите проекти, финансирани от Политиката на сближаване. В конкурса могат да участват приключили проекти, които са получили съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд, Европейския социален фонд (Европейският социален фонд плюс) и Фонда за справедлив преход. REGIOSTARS е годишно състезание, което се организира от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК от 2008 г. насам. През годините то се превърна в европейски етикет за отлични постижения за проекти, финансирани от ЕС, които демонстрират въздействието и приобщаването на регионалното развитие.  

През 2024 г. проектите ще се състезават в пет категории:

1) конкурентоспособна и интелигентна Европа;

2) зелена Европа;

3) свързана Европа;

4) социална и приобщаваща Европа;

5) Европа по-близо до гражданите.

Кандидатстването се извършва онлайн като платформата ще бъде отворена до 31 май 2024 г.

Независимо жури от висококвалифицирани експерти ще избере победителите. Публиката също ще има възможност да гласува за своя любим финалист.

Победителите ще бъдат обявени по време на EU Regions Week през октомври 2024 г. в Брюксел.

Специално ръководство за кандидатстване предоставя цялата необходима информация за участие в конкурса. Освен подробното описание на категориите за награди, критериите за допустимост и награди, ръководството съдържа практическа информация относно процеса на кандидатстване.

Подробна информация за процедурата и кандидатстването можете да намерите на този линк:

https://regiostarsawards.eu/

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.