Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Членовете на мрежата по информация и комуникация по ОП НОИР проведоха работна среща

В рамките на работна среща на мрежата на експертите по информация и комуникация по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, която се проведе на 5 декември 2023 г., беше представено изпълнението на публични дейности по значими проекти, финансирани по всички приоритетни оси на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, която приключва в края на годината. Подчертан бе приносът на мерките за информация и комуникация, за да бъдат по-видими постигнатите резултати по програмата.

Управляващият орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ представи проведената съвместна инициатива с Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, а именно осъществени посещения на ученици от седем професионални гимназии на инфраструктурни обекти, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура”. Участниците в работната среща бяха запознати и с проведената през месец септември фотоизложба „КАК…“, посветена на Европейската година на уменията - 2023 г.

По инициатива на Център за върхови постижения „Наследство БГ“ в работната среща се включи европейска шампионка по шахмат с женския отбор на България през 2023 г. Виктория Радева. Виктория Радева сподели пред участниците за трудния път на израстването й в шахмата. В отговор присъстващите изразиха възхищението си от постиженията на Радева и й пожелаха да е здрава, амбициозна и да постига много спортни и професионални върхове занапред.

В заключителната част организаторите на срещата информираха присъстващите, че в рамките на програмен период 2021 — 2027 г. комуникацията и видимостта стават важна част от всички програми на Европейския съюз. Представени бяха правилата за комуникация и видимост на програмите. Специално внимание бе отделено на предстоящите операции от стратегическо значение и ролята на експертите по информация и комуникация за тяхното популяризиране.

Срещата приключи с обсъждане на възможности за бъдещи съвместни инициативи.

Снимки

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.