Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Заседание на Комитета за наблюдение

На 18 юни 2007 г. в гр. София се проведе предварителното заседание на Комитета за наблюдение по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Дневният ред на заседанието включваше приемането на Правилник за дейността на Комитета за наблюдение и одобряване на критерии за избор на операции, с които ще се стартират дейности през 2007 г. Министерство на образованието и науката като Междинно звено с отговорност по управление на Приоритети 3 и 4 от оперативната програма, предвижда през 2007 г. да стартират следните операции:

По приоритет 3. „Подобряване на качеството на образованието и обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика, основана на знанието”:

  • „ИКТ в образованието”
  • „Разработване на механизми за ученически и студентски практики”
  • „Подкрепа за развитието на докторанти, специализанти и млади учени.”

По приоритет 4: „Подобряване достъпа до образование и обучение”

  • „Създаване на благоприятна мултикултурна среда за практическо прилагане на интеркултурно образование и възпитание”
  • „Да направим училището привлекателно за младите хора”
  • „Студентски стипендии за равен достъп до висше образование”.

Предстои окончателното одобрение на операциите, както и на процедурата за реализацията им - грантова схема или директно възлагане. Очаква се второто заседание на Комитета за наблюдение по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” да се проведе през септември тази година.

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.