Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Информационни дни

Дирекция “Структурни фондове и международни образователни програми” проведе в периода 20 ноември – 11 декември 2006 г. информационна кампания на тема “Структурните фондове на ЕС или как да достигне българското образование до тях”.

Три екипа, съставени от служители на дирекцията, посетиха в посочения период следните областни центрове: Пловдив, Сливен, Варна, Бургас, Шумен, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Габрово, Велико Търново, Русе, Плевен и Враца. В София се състояха две срещи - с представители на професионалните гимназии и с представители на висшите училища.

По време на кампанията бяха обсъдени следните теми:

  • Структурните фондове на Европейския съюз и по-специално Европейският социален фонд;
  • Основни моменти в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” с акцент върху Приоритети 3 и 4, свързани пряко с проблемите на образованието и обучението;
  • Възможности за финансиране на образователни проекти по други оперативни програми;
  • Идеи и насоки за кандидатстване с проекти в областта на образованието по линия на Структурните фондове на ЕС.

Присъстваха представители на общообразователни, професионални, частни и висши училища, детски градини, обслужващи звена на МОН от съответния регион, общинска и областна администрация, неправителствени и стопански организации, синдикати, родителски асоциации, както и представители на медиите. На всички участници бяха раздадени по 2 информационни брошури: “Европейският социален фонд в България” изготвена от Министерство на труда и социалната политика” и Структурните фондове на Европейския съюз или как да достигне българското образование до тях?” изготвена от Министерство на образованието и науката. На срещите присъстваха регионалните координатори на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които присъстваха на всички срещи и запознаха участниците с възможностите за кандидатстване с проекти по линия на оперативна програма “Регионално развитие”, свързани с ремонти, строителство и доставки за училищата.

Информационната кампания предизвика сериозен интерес във всички областни градове. Общият брой на участниците бе 1134, като 687 от тях попълниха анкетата-въпросник, изготвена предварително от дирекция “СФМОП”.

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.