Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Възможност за отчитане на извършени разходи за авансови плащания към изпълнителите по договори по ОП РЧР

Уважаеми бенефициенти,

Съгласно писмо на Упраляващия орган на ОП РЧР № 0203-286/14.05.2013 г. Ви уведомяваме за възможността да бъдат отчитани и верифицирани разходи, извършени от бенефициентите за авансови плащания към избраните от тях изпълнители по договори по  ОП РЧР, при условие че са налице кумулативно следните обстоятелства:

  1. Наличие на подписан договор с изпълнител с включена клауза за авансово плащане, който е в съответствие с действащата нормативна уредба, в т. ч. търговското законодателство и обичайната търговска практика, като при определяне на изпълнител кандидатите следва предварително да са били информирани за размера на авансовото плащане (в тръжните документи, в случай че е приложимо).
  2. Договорът с изпълнител е вследствие на дейности, включени в договора за предоставяне на БФП.
  3. Бенефициентът е извършил авансово плащане въз основа на предоставена от страна на изпълнителя фактура или друг документ с еквивалентна доказателствена стойност.
  4. Когато стойността на аванса е над 20 000 (двадесет хиляди) лв. без ДДС, плащането е извършено срещу изискано и предоставено от изпълнителя обезпечение (банкова гаранция, запис на заповед или друг инструмент), като по този начин се осигуряват адекватни механизми за защита на публичния интерес и минимизиране на риска от финансови загуби при евентуално неизпълнение от страна на подизпълнителите.
« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.