Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Относно: Изискване при подписване на договорите

Едно от задължителните изисквания при подписване на договорите с одобрените кандидати е те да представят договори с партньорите, които ще участват в изпълнението на проекта.

Във връзка с въпросите, които получихме по отношение на това изискване, бихме искали да поясним, че препоръчваме да бъде представен един общ договор между водещата организация и всички партньори, в който ясно да бъдат разграничени правата и задълженията на всяка една от страните.

Партньорските договори следва да бъдат съобразени с изискванията на точка 1.7 от Общите условия към договора с одобрения кандидат, а именно:

„Бенефициентът гарантира, че условията, приложими към него по силата на членове 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 14 и 15 се отнасят и до неговите партньори, а условията по членове 1, 3, 4, 5, 6 и 14 до всички негови изпълнители. Той е длъжен да включи разпоредби в този смисъл в договорите, които сключва с тези лица.”

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.