Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МОН представи проекта на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” на срещи с Националното представителство на студентските съвети и Българската асоциация на софтуерните компании

На 15 и 16 ноември в к.к. Боровец се проведе изнесен семинар за представяне на бъдещата  Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014 – 2020 г. (ОП НОИР), организиран съвместно от Националното представителство на студентските съвети и Министерство на образованието и науката.

В семинара взеха участие над 70 студенти, представители на студентските съвети от 35 висши училища, както и ръководството на НПСС и експерти от МОН. Г-н Иван Кръстев, заместник-министър на образованието и науката, представи пред студентите целите и приоритетите на ОП НОИР и възможностите за финансиране на студентски проекти. Бяха обсъдени приоритетите на министерството за развитие на висшето образование и гледната точка на студентите по съществуващите предизвикателства и набелязаните мерки за тяхното решаване.

Присъстващите бяха разделени на групи за практически занимания, свързани с формулиране на проектни идеи. Семинарът беше закрит с представяне и оценка на студентските проекти.

На 16 ноември ОП НОИР беше представена и на Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ. В последвалата дискусия, Министерство на образованието и науката получи важна обратна връзка относно дефинирането на дейности със стратегическо значение за сектора на информационните и комуникационните технологии. В актуалния вариант на ОП НОИР са предвидени за финансиране дейности за актуализиране на учебните планове и програми в съответствие с изискванията на работодателите и браншовите организации.

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.