Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Изменения на типовия договор за финансиране по процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“

Във връзка с постъпили запитвания от страна на училища – конкретни крайни получатели по процедурата чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“, бихме искали да Ви информираме за предприети действия по изменения на типовия договор за финансиране.

Получихме множество запитвания относно прилагането на клаузите на чл. 1.2, буква в) и чл. 7.4.2. от договора, както и предложения тези клаузи да бъдат изменени. С оглед на това, Изпълнителна агенция „Програма за образование“ е предприела необходимите стъпки за отпадане на тези членове от образеца на договора.

Какви са следващите стъпки:

  1. За училищата, с които все още не са подписани договори: Ще бъде изпратен нов типов договор, който вече няма да съдържа посочените клаузи.
  2. За училищата, с които договорите вече са подписани: Ще бъде предложено сключване на допълнителни споразумения към съществуващите договори, с които ще отпаднат съответните клаузи.

Важно е да подчертаем, че промените в договора не засягат основната цел или изпълнението на инвестициите. Училищата следва да продължат с планираните дейности, свързани със изграждане на STEM средa, така както са предвидени.

От друга страна, искаме да напомним, че сключването на договори с изпълнители за строително-монтажни работи, което е важна част от изпълнението на проектите, е пряко свързано с ангажимента на държавата относно четвъртото плащане по Националния план за възстановяване и устойчивост. За да не се забави този процес, е изключително важно училищата да предприемат бързи и ефективни действия за сключване на договорите в реалистични, но кратки срокове.

Оценяваме високо вашето разбиране и сътрудничество.

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

Интерактивна карта НПВУ

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.