Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Нова интерактивна карта показва инвестициите по НВПУ, които се управляват от Изпълнителна агенция „Програма за образование“

Над 2 400 обекта ще бъдат включени в новото WEB-базирано картографско приложение за популяризиране на инвестиции по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), които се управляват от Изпълнителна агенция „Програма за образование“. Целта е да се осигури актуална информация за широката общественост относно напредъка и резултатите от реализираните проекти на национално и регионално ниво, както и лесен достъп до информация за проекти, финансирани по следните четири инвестиции:

- C1.I1 „Центрове за НТИМ и иновации в образованието“ (STEM центрове);

- C1.I2 „Модернизиране на образователна инфраструктура“;

- C1.I4 „Младежки центрове“;

- C2.I1 „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез научни изследвания и иновации“.

Картата ще е достъпна през различни приложения (настолни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони и др.). По същество интерактивната карта обхваща територията на 28-те административни области на Република България.

Гражданите могат да получат информация за инвестициите по НПВУ чрез рубриката „НПВУ“, от главното меню на интернет страницата на ИАПО.

Понастоящем картата е в процес на разработване. Очаква се до края на месец август да приключи работата по включване на всички обекти и инвестиции, които са в процес на изпълнение. След това информацията ще се актуализира текущо.

Интерактивна карта за инвестиции по НПВУ

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

Интерактивна карта НПВУ

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.