Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Експерти на ИАПО участват в обучение за Хартата на основните права на ЕС и нейното спазване при изпълнението на ЕСИФ

На 11 юли 2024 г. стартира двудневно обучение за служителите на Изпълнителна агенция „Програма за образование“ на тема "Харта на основните права на Европейския съюз и нейното спазване при усвояването на европейските структурни и инвестиционни фондове“. Обучението се организира от Института по публична администрация и е първото обучение, което се реализира по проект „Академия за фондовете на ЕС: Развитие и осигуряване на систематизиран хоризонтален трансфер на знания и обучения за ефективното използване на ЕСИФ и ЕФСУ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез ЕФРР.

В рамките на обучението ще бъдат представени основните права и свободи, залегнали в Хартата на основните права на Европейския съюз, значението на основните принципи по Хартата, които са относими към правото на добра администрация, насоки за гарантиране на спазването на Хартата при изпълнението на европейските структурни и инвестиционни фондове, извършване на проверка за нарушения и компетентни органи по основните права на ЕС. Участниците ще имат възможност да решават и практически казуси по дискутираните теми.

Снимки

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

Интерактивна карта НПВУ

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.