Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Стартира оценката по процедура BG05SFPR001-3.001 „Модернизиране на професионалното образование и обучение“ по Програма „Образование“

На 31.03.2023 г. стартира оценката по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR001-3.001 „Модернизиране на професионалното образование и обучение“ в рамките на Приоритет 3 „Връзка на образованието с пазара на труда“ на Програма „Образование“ с общ бюджет 70 000 000 лева.

В рамките на срока за кандидатстване е подадено едно проектно предложение с конкретен бенефициент по процедурата – Министерството на образованието и науката, на стойност 70 000 000 лева.

Проектът е от стратегическо значение и е насочен към модернизиране на професионалното образование и обучение, с цел подготовка на квалифицирана и устойчива работна сила, подготвена за предизвикателствата, свързани с прехода към цифрова и зелена икономика. Предвижда се да бъдат изпълнени дейности за: разработване и прилагане на нов Списък на професиите за професионално образование и обучение (СППОО) и ново учебно съдържание; въвеждане и прилагане на гъвкави пътеки, микроквалификации и кредити в професионалното образование и обучение; повишаване на уменията и компетентностите на учителите по професионална подготовка и на учениците; разработване и въвеждане на образователни материали с иновативно цифрово учебно съдържание; провеждане на ученически практики в реална работна среда и повишаване привлекателността на професионалното образование и обучение сред учениците и родителите.

Оценката на подаденото проектно предложение ще се проведе съгласно изискванията на Постановление № 23 от 13 февруари 2023 г. за определяне на детайлни правила за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, финансирани от европейските фондове при споделено управление за програмен период 2021 - 2027 г.

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.