2024-07-02 - Решения 2024-06-28 - Регламенти 2024-06-28 - Регламенти 2024-06-28 - Оценки
Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

О Б Я В Л Е Н И Е

О Б Я В Л Е Н И Е 

Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 

О Б Я В Я В А  К О Н К У Р С

За длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в отдел „Техническа верификация“, Главна дирекция „Верификация” (юрист) -1 щатна бройка.

1. Главен сътрудник по управление на проекти и програми – 1 щатна бройка.
Длъжностно ниво от КДА 6;
Наименование на длъжностното ниво – експертно ниво 2;
Място за изпълнение на длъжността - гр. София.

Области на дейност на длъжността:

  • Наблюдение, отчитане, контрол и управление на проекти, съфинансирани от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.
  • Участва в процесите по верификация, вкл. чрез проверки на място, на физическото изпълнение на административни договори/заповеди, изпълнявани по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.
  • Осъществява последващ контрол за законосъобразност на процедурите за възлагане на обществени поръчки/определяне на изпълнители по приоритетни оси 1, 2, и 3 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж ” 2014-2020 съгласно действащото законодателство;
  • Подпомага и оказва съдействие на бенефициентите, включително предприема необходимите корективни мерки, в случай на установяване на проблеми и/или нарушения при провеждане на процедурите за възлагане на обществени поръчки/определяне на изпълнители по договори за предоставяне на БФП по ОП НОИР 2014-2020 г., като изготвя документи, свързани с налагане на финансови корекции.

2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността:

  • Висше образование: образователно - квалификационна степен „Магистър”;
  • Професионална област: „Право“;
  • Професионален опит: 4 /четири/ години професионален опит в областта на правото или в областта на управление, изпълнение и контрол на програми и проекти, съфинансирани от предприсъединителните и/или Структурните фондове на ЕС.

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика: придобита юридическа правоспособност; добро владеене на английски език; много добри компютърни умения; познаване на националното и европейско законодателство, свързано с  управлението и изпълнението на проекти, съфинансирани от ЕСИФ; задълбочено познаване на законодателството в областта на обществените поръчки и нормативните актове, свързани с определянето на изпълнители от страна на бенефициенти.

Длъжността се заема за определен срок до приключване на програмата или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., но не по-късно от 31.12.2023 г.

 

3. Необходимите документи за участие в подбора:

  • Писмено заявление за участие по образец – Приложение № 1;
  • Декларация по чл.107а от Кодекса на труда по образец – Приложение № 1.1;
  • Декларация за конфликт на интереси – Приложение № 1.2;
  • Копие от документи за придобитата образователна степен /диплома/, допълнителни квалификации;
  • Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит: трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка, официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина;
  • Автобиография на български език;
  • Копие от придобита юридическа правоспособност;
  • Други документи, свързани с изискванията, посочени в обявлението.

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично или чрез пълномощник. Длъжностна характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на документите.

4. Място за подаване на документите - деловодството на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен  растеж“ в сградата на бул. „Цариградско шосе” № 125, бл. 5, ет. 1. Документите се приемат всеки работен ден от 09.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч.

5. Срок за подаване на документите: до 12.12.2019 г.

6. Начин за провеждане на процедурата за подбор: интервю.

7. Мястото, на което се обявяват съобщенията във връзка с подбора: официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен  растеж“, рубрика Кариери.

8. Основна месечна заплата:

При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя в зависимост от професионалния опит на одобрения кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от 660 лв. до 2650 лв. 

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.