Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Пояснения относно документите, които следва да бъдат представени от бенефициентите към момента на подписване на договорите

1. Относно: Договор за партньорство
Във връзка с изискванията на т. 6.2 от Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, одобрените за финансиране кандидати следва да подготвят договор за партньорство. Договорът за партньорство е в свободен текст и трябва да бъде представен към момента на подписване на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ .

Договарящият орган препоръчва да бъде представен един общ договор между водещата организация и всички партньори, в който ясно да бъдат разграничени правата и задълженията на всяка една от страните, както и размерът на средствата, които всяка от страните ще изразходва /съгласно одобрения за финансиране проект/.

Партньорските договори следва да бъдат съобразени с изискванията на точка 1.7 от Общите условия към договора с одобрения кандидат, а именно:

„Бенефициентът гарантира, че условията, приложими към него по силата на членове 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 14 и 15 се отнасят и до неговите партньори, а условията по членове 1, 3, 4, 5, 6 и 14 до всички негови изпълнители. Той е длъжен да включи разпоредби в този смисъл в договорите, които сключва с тези лица.”

2.  Относно: Декларация за държавни помощи
В случаите, когато водещата организация (или партньорът/ите) по програма BG051PO001-4.2.03 “Да направим училището привлекателно за младите хора” е  частно училище, община или неправителствена организация, те следва да представят попълнена Декларация относно приложимостта на правилата за държавните помощи.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.