Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Съобщение за заседанието на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”

На 19 май 2010 г. в гр. Сандански се проведе шестото редовно заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. На заседанието бяха одобрени условията за изпълнението на 13 нови процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата с общ бюджет от 271 милиона лева.

Комитетът за наблюдение одобри Годишният доклад за изпълнението на оперативната програма за 2009 г. Общият брой обхванати лица по изпълняваните проекти по програмата през 2009 г. е 196 818.

С приетите решения на заседанието вече над 73 % от бюджета на програмата са насочени за финансиране на конкретни мерки по всички политики, които Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” обхваща.

В обхвата на приоритетни оси 3 и 4 на Оперативната програма, които са фокусирани върху осигуряване на качествено и достъпно образование, Комитетът за наблюдение взе решение да бъдат стартирани операции, на обща стройност 70 000 000 лв.

Планираните мерки са ориентирани в две основни направления:
1) създаване на условия за качествена подготовка българските учители, включително и чрез придобиване на по-висока професионално-квалификационна степен,
2) изграждане на система за кариерно ориентиране в училищното образование.

Изпълнението на планираните дейности ще започне до края на 2010 г., а наличният финансов ресурс е разчетен да осигури тяхното провеждане до края на 2013/2014 г.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.