Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Обществено обсъждане на проект на Насоки за кандидатстване по процедура чрез подбор на проектни предложения BG05SFPR001-3.004 „Подкрепа за развитие на проектна докторантура“

На основание чл. 26, ал. 4 от Закона за управление на средствата от европейските фондове при споделено управление (ЗУСЕФСУ) Управляващият орган на Програма „Образование“ 2021 – 2027 г. публикува за обществено обсъждане проект на Насоки за кандидатстване по процедура чрез подбор на проектни предложения BG05SFPR001-3.004 „Подкрепа за развитие на проектна докторантура“ по Приоритет 3 „Връзка на образованието с пазара на труда“ на Програма „Образование“ 2021 – 2027 г.

Процедурата е насочена към насърчаване на иновативното и интердисциплинарното обучение на докторанти за постигане на по-високо качество на преподаването и научните резултати и подпомагане процеса на развитие на иновативна икономика с фокус върху Индустрия 5.0 и/или зеления преход и/или син растеж и/или областите на ИСИС и регионалните потребности на пазара на труда.

Допустими кандидати и партньори по процедурата са висши училища и научни организации, които имат право да провеждат обучение за придобиване на образователна и научна степен „доктор“. Допустими асоциирани партньори са национално представителни организации на работодателите и национално представителни организации на работниците и служителите, бизнес организации, публични организации, НПО и научноизследователски центрове, в т.ч. Центрове за компетентност и Центрове за върхови постижения, финансирани по ОПНОИР.

В срок до 22.12.2023 г. (включително), заинтересованите страни могат да изпращат предложения и становища до Управляващия орган чрез електронната система ИСУН, секция „Разяснения по процедурата" (https://eumis2020.government.bg/).

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.