Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Стартира оценката по процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции BG-RRP-2.005 „Изграждане на връзки (туининг)“ по Националния план за възстановяване и устойчивост

На 05.10.2023 г. стартира оценката чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции BG-RRP-2.005 „Изграждане на връзки (туининг)“, финансирана по Стълб „Иновативна България“, Компонент 2 „Научни изследвания и иновации“, Инвестиция 1 (C2.I1) „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез научни изследвания и иновации“ от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Общата стойност на инвестицията е 8 551 281,88 лева с ДДС, като от тях 8 238 930,25 лв. са средства от Механизма за възстановяване и устойчивост и 312 351,63 лв. са ДДС и се финансират от държавния бюджет на Република България.

В рамките на срока за кандидатстване са подадени 3 предложения за изпълнение на инвестиции, като общата стойност на заявеното финансиране е 8 551 281,88 лв. безвъзмездна финансова подкрепа.

Със средства по процедурата ще се финансира изграждането на тесни връзки между български висши училища и научни организации (ВУ и НО) и най-малко две водещи научноизследователски институции на световно равнище от други държави с цел значително укрепване на научния капацитет в съответната област на науката, повишаване на конкурентоспособността на съответните български ВУ и НО, и на тяхната интернационализация, чрез трансфер на знания и обмен на най-добри практики между научноизследователските организации и партньори.

Процедурата цели осигуряване на финансиране за проектни предложения, подадени от български ВУ и НО, които са получили висока оценка „над праговете“ (над 10 точки) от Европейската комисия, но не са получили европейско финансиране, поради бюджетни ограничения в работната програма по част „Разширяване на участието и укрепване на ЕНП“ на РП „Хоризонт Европа“.

Оценката на подадените предложения за изпълнение на инвестиции ще се проведе съгласно изискванията на Постановление № 114 от 8 юни 2022 г. на Министерския съвет за определяне на детайлни правила за предоставяне на средства на крайни получатели от Механизма за възстановяване и устойчивост.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.