Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Проведе се годишното информационно събитие по ОПНОИР

В Европейската година на уменията Управляващият орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ избра да постави акцент върху резултатите от изпълнението на проектите за подкрепа на професионалното образование и обучение, финансирани по програмата. „Съществена част от ресурса на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ беше насочен за подобряване на професионалното образование и обучение, увеличаване дела на дуалната форма на обучение и адаптиране спрямо динамиката на пазара на труда. Защото реалностите на модерния свят и темповете, с които се развива, изискват нови умения, налагат нови професии, очакванията към младите хора, които завършват своето образование, стават все по-високи.“ Това заяви проф. Георги Вайсилов, изпълнителен директор на ИА „Програма за образование“, при откриването на годишното публично събитие на ОПНОИР. „Добрите практики и натрупаният опит от успешните проекти от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ през новия програмен период се надграждат и доразвиват в новата програма „Образование“, допълни още проф. Вайсилов.

В рамките на събитието беше представена и изложбата „КАК...“, организирана от ИАПО и подредена в парковото пространство на НДК. Фотосите в нея са запечатали моменти от посещенията на ученици от седем професионални гимназии от страната на инфраструктурни обекти, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Годишното информационно събитие се проведе на 18 септември 2023 г. на лятната сцена в парка на НДК „Кино Кабана“. Гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, представители на управляващи органи, експерти от Министерството на образованието и науката, които участват в подготовката и изпълнението на проектите, директори, преподаватели и ученици - герои от фотосите в изложбата.

Изложбата „КАК…“ продължава до 26 септември 2023 г.

Снимки

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.