Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Фотоизложба „КАК…“

От днес, 12 септември 2023 г., Изпълнителна агенция "Програма за образование", Управляващ орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, със съдействието на Столична община представя фотоизложба "КАК…". Изложбата е посветена на Европейската година на уменията - 2023 г. и отразява посещенията на ученици от седем професионални гимназии в Бургас, София, Русе, Благоевград, Велико Търново, Габрово и Карлово на инфраструктурни обекти, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура”. Училищата имат реализирани проекти по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, които са насочени към практическото обучение в реална работна среда с цел осигуряване на възможност за подобряване на практическите умения на учениците и бъдещата им реализация на пазара на труда.

Срещите с работодатели, свързани със съответната специалност, по която се обучават гимназистите, и посещенията на инфраструктурните обекти позволиха на младежите да научат повече за ежедневните предизвикателства в избраната професия и да получат отговори на десетките въпроси „КАК…“ - да преодолееш планината, да навигираш кораб, да намериш общото между тромпет и детелина, да хванеш влака, да подредиш трасето на метро-влак, да говориш с капитана. Инициативата се реализира в сътрудничество с Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Автор на голяма част от фотографиите, включени в изложбата, е Александър Вакарелов. През 2021 г. Александър спечели първа награда в националния фотоконкурс „Занаятите не се предават! Шапки долу“ на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“, финансиран със средства от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.   

КАК да разгледате изложбата?

Изложбата е подредена в парковото пространство на НДК пред лятно кино „Кабана“ и може да бъде разгледана до 26 септември 2023 г.

Снимки

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.