Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Изменена е Поканата за участие в процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост

Структурата за наблюдение и докладване в Министерство на образованието и науката уведомява всички конкретни крайни получатели по процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ по Механизма за възстановяване и устойчивост, че e изменена Поканата за участие в процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост, както и следните приложения към Поканата - Приложение II „Концепция за изграждане на училищна STEM среда“, Приложение V „Списък на конкретните крайни получатели и максимален размер на финансиране“ и Приложение Vа „Заповед № РД09-853/18.04.2023 г. на министъра на образованието и науката“.

Със Заповед № РД09-1629 от 31.07.2023 г. на министъра на образованието и науката са утвърдени нов Списък на конкретните крайни получатели и максималния размер на финансирането им по процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ (Приложение V към Поканата за участие в процедурата, съответно Приложение V към Насоките за разработване на Концепция за изграждане на училищна STEM среда по Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България), както и нов Образец на Концепция за изграждане на Училищна STEM среда по Националния план за възстановяване и устойчивост (Приложение II към Поканата за участие в процедурата, съответно Приложение II към Насоките за разработване на Концепция за изграждане на училищна STEM среда по Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България).

В Приложение V „Списък на конкретните крайни получатели и максимален размер на финансиране“ са направени следните изменения спрямо предходния списък:

  • 1 преобразувано и 2 закрити училища са заличени от Приложение V;
  • Актуализирано е финансирането на 3 училища от Приложение V, тъй като същите са били одобрени за подпомагане със средства по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“, но не са получили финансиране по същата.

Изменят се и крайните срокове за подаване за съгласуване на Концепция за изграждане на училищна STEM среда и за подаване на предложение за изпълнение на инвестиция, както следва:

  • Краен срок за подаване за съгласуване на Концепция за изграждане на училищна STEM среда - не по-късно от 21 август 2023 г. (процедура BG-RRP-1.017 „Концепция за STEM среда“ в ИСУН)
  • Краен срок за подаване на предложенията за изпълнение на инвестиции, подписани с КЕП през Информационната система за Механизма ИСУН 2020 - не по-късно от 17,30 часа на 19 октомври 2023 г. (процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ в ИСУН)

Документите по процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ са изменени със Заповед № РД09-152 от 04.08.2023 г. на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Програма за образование“.

Изменените документи са публикувани на следните интернет адреси: на страницата на Министерство на образоването и науката https://www.mon.bg/bg/100886, на Изпълнителна агенция „Програма за образование“ http://opnoir.bg/, както и в Информационната система за Механизма ИСУН 2020 https://eumis2020.government.bg в процедура BG-RRP-1.015 „Училищна STEM среда“ и процедура BG-RRP-1.017 „Концепция за STEM среда“.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.