Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Откриване на процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели BG-RRP-1.016 „Изграждане на кампуси“ за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост

Изпълнителна агенция „Програма за образование“ открива процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели BG-RRP-1.016 „Изграждане на кампуси“ за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост. Процедурата е в изпълнение на политиката в областта на образованието и науката на Министерството на образованието и науката и се финансира по Компонент 1 „Образование и умения“, Инвестиция 2 (C1.I2) „Модернизация на образователна инфраструктура“ от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Целта на процедурата е повишаване качеството на градската среда за студентите, преподавателите и изследователите и тяхната мотивация, както и привлекателността на българското висше образование и научноизследователската общност чрез обособяване на кампуси и превръщането им в съвременен комплекс за обитаване.

В рамките на процедурата ще се подкрепи изграждането на 3 кампуса чрез ремонт и модернизация на прилежащи терени към съществуваща група студентски общежития, които да се обособят като съвременни комплекси, съобразено с различните функционални изисквания на отделните пространства и дейности.

Процедурата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, от Механизма за възстановяване и устойчивост. Общият размер на финансирането е 12 726 000 лева с ДДС.

Конкретни крайни получатели по процедура BG-RRP-1.016 „Изграждане на кампуси“ са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университет за национално и световно стопанство и Висше училище по телекомуникации и пощи, определени със Заповед № РД09-1136/29.05.2023 г. на министъра на образованието и науката (Приложение II към Поканата).

Поканата, в която са посочени условията за получаване на средства от Механизма и условията за изпълнение на одобрените инвестиции, е публикувана на следните интернет адреси: https://eumis2020.government.bg и http://opnoir.bg/.

Крайните срокове за кандидатстване с предложение за изпълнение на инвестиции чрез Информационната система за Механизма ИСУН 2020 са, както следва:

  • Първи краен срок – не по-късно от 17,30 часа на 31 октомври 2023 г.
  • Втори краен срок – не по-късно от 17,30 часа на 2 януари 2024 г.
  • Трети краен срок – не по-късно от 17,30 часа на 5 март 2024 г.

В случай на готовност, кандидат може да подаде предложението си за изпълнение на инвестиция във всеки един момент след откриване на процедурата без да изчаква третия краен срок за кандидатстване. Предложенията за изпълнение на инвестиции се подават от кандидатите само в електронен формат, подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП). Кандидатите могат да искат разяснения във връзка с Поканата до 21 дни преди изтичането на третия краен срок за кандидатстване в писмена форма чрез Информационната система за Механизма (ИСУН 2020), секция „Разяснения по процедурата“.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.