Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Международна конференция „Чисти технологии за устойчива околна среда и кръгова икономика“

Международна конференция „Чисти технологии за устойчива околна среда и кръгова икономика“ ще се проведе в Аулата на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на 5 и 6 юли 2023 г.

Събитието се реализира като част от проект BG05M2OP001-1.002-0019-С07 „Чисти технологии за устойчива околна среда – води, отпадъци, енергия за кръгова икономика“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014–2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Конференцията има за цел разпространение и популяризиране на постигнатите резултати по проекта в научно-технологичен и инвестиционен план, а също и като възможности създаденият Център за компетентност да изпълнява ролята на звено, създаващо дълбоки чисти технологии и биотехнологии, които да предлага и за комерсиализация на бизнеса. Центърът ще бъде и образователно средище, където екипите ще създават STEAM продукти, които да разпространяват в образователен, технологичен и социално-икономически план.

Мероприятието предвижда и възможности за провеждане на дискусии и осъществяване на изключително значимата връзка между бизнеса и науката. Събитието е насочено към представители на научните среди, бизнеса, индустрията, административни структури и други заинтересовани страни, ангажирани с темата за чистите технологии за устойчива околна среда и кръгова икономика.

В рамките на конференцията ще бъде предоставена и възможност за осъществяване на срещи и дискусии между представители на различните заинтересовани страни по теми от общ интерес в Конферентната зала на университета.

В случай, че събитието представлява интерес за Вас, моля да потвърдите своето участие чрез регистрация на следния линк в срок до 3 юли 2023 г., понеделник:

https://www.eventbrite.be/e/629941992457

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.