Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Стартира оценката по процедура за директно предоставяне на БФП „Устойчиво развитие на Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност, в т.ч. и на конкретни инфраструктури или техни обединения от НПКНИ“ по Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027 (ПНИИДИТ)

На 02.09.2024 г. в ИСУН е подадено първото проектно предложение с рег. № BG16RFPR002-1.014-0001 и наименование „Център за компетентност "Устойчиво оползотворяване на био-ресурси от лечебни и ароматични растения за иновативни продукти“ от конкретния бенефициент Институт по органична химия с център по фитохимия – София. Общата стойност на проектното предложение е 14 548 136,10 лв.

Със Заповед № РД09-144/10.09.2024 г. на РУО на ПНИИДИТ по приоритет 1, приоритетни направления 1 и 2 е назначена Комисия за оценка на подаденото проектно предложение с рег. № BG16RFPR002-1.014-0001 „Център за компетентност "Устойчиво оползотворяване на био-ресурси от лечебни и ароматични растения за иновативни продукти“.

Основна цел на процедурата е подпомагане за устойчивото развитие на ЦВП и ЦК, изградени по ОПНОИР, за тяхното преминаване в оперативна фаза, стимулиране на сътрудничеството им с бизнеса чрез трансфер на технологии, пълноценното им интегриране в научноизследователската и иновационна екосистема на страната и увеличаване на приноса им към интелигентната икономическа трансформация, както и подкрепа за ограничен брой (до 2) инфраструктури от НПКНИ или техни обединения и Лабораторен комплекс към научно-технологичен парк „София Тех Парк“ (СТП), които отговарят на приоритетните направления на ИСИС 2021-2027, имат уникален принос по изпълнение на стратегически ангажименти на България по Зелената сделка, синята, нисковъглеродната и кръговата икономика, морските изследвания, както и ясно изразен принос за развитие на слаборазвитите райони.

Съгласно т. 19. „Ред за оценяване на проектните предложения“ от Условията за кандидатстване, в рамките на настоящата процедурата, оценката на всяко проектно предложение ще стартира след подаването му, за което се сформира отделна оценителна сесия.

« назад

Странична лента

Събития

Галерия

Новини

Интерактивна карта НПВУ

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.