Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Министър Tанев ще открие първото заседание на Kомитета за наблюдение на Oперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

На 27 ноември 2014 г., от 10.00 часа, в зала „Роял“ на хотел София Хотел Балкан (Шератон), министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще открие първото (предварително) заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 година.

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „НОИР“ е създаден на основание Закона за администрацията и Постановление № 79 от 10 април 2014 г. на Министерски съвет за създаване на комитети за наблюдение на Споразумението за партньорство на Република България и на програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, за програмен период 2014-2020 г.

Комитетът за наблюдение е колективен орган, основан на принципа на партньорство, чиято основна задача е да следи за ефективността и качеството на изпълнение на Оперативна програма „НОИР“. 

В състава му са включени 53-ма представители на държавни институции, органи на местно управление, социални партньори, неправителствени организации. В комитета участват и 10 наблюдатели с право на съвещателен глас. 

Председател на комитета за наблюдение на ОП НОИР е министърът на образованието и науката, ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.           

По време на първото (предварително) заседание на Комитета за наблюдение ще бъде представен финалния проект на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“,  приет от Министерски съвет на 26 ноември 2014 г.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.