Герб Република България

REPUBLIC OF BULGARIA

MINISTRY OF EDUCATION AND SCIENCE

EXECUTIVE AGENCY
“PROGRAMME EDUCATION”

Content

Местна инициативна група „Лом“ обявява за кандидатстване процедура за подбор на проекти, финансирана от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

На 15 август 2019 г.  местна инициативна група „ЛОМ“, с финансиране от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., откри процедура за подбор на проектни предложения с няколко срока за кандидатстване: BG05M20P001-3.007 „МИГ ЛОМ мярка 7 Достъп до качествено образование, чрез интегриране в образователната система на деца и ученици от маргинализирани общности, включително роми”.

Основната цел процедурата е повишаване броя на успешно интегрираните чрез образователната система деца и ученици от маргинализирани общности, вкл. роми.

Допустими кандидати са:

- Община Лом;

- Детски градини;

- Училища.

Процедурата е с два крайни срока за кандидатстване:

- Първи прием -  13.11.2019г. , 17.00 ч.

- Втори прием -   27.04. 2020г., 17.00 ч.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ (БФП) по процедурата е  977 915.00  лева.

За първи краен срок на кандидатстване размерът на БФП е 977 915.00 лева.

За втори краен срок на кандидатстване размерът на БФП е остатъчния ресурс от първи краен срок на кандидатстване.

Максималният интензитет на помощта е 100% от общата стойност на допустимите разходи. Не се изисква съфинансиране от стана на бенефициентите.

Пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани на следните интернет адреси: www://miglom.org и https://еumis2020.government.bg/ 

Кандидатите по процедурата може да искат разяснения по документите за кандидатстване в срок до три седмици преди изтичане на срока за кандидатстване на електронната поща на МИГ [email protected]. Разясненията се публикуват на електронната страница на МИГ ЛОМ  www://miglom.org и в ИСУН  в срок до 10 дни от получаването на искането за разяснение, но не по-късно от две седмици преди изтичането на срока за кандидатстване.

Подаването на проектно предложение по настоящата процедура се извършва по изцяло електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

« back

Sidebar

нагоре

The website is maintained with financial support of the Тechnical Аssistance priority of the Programme “Education” 2021-2027, co-funded by the European Union.