Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Утвърден е актуализиран вариант на Ръководство за изпълнение на проекти по приоритетни оси 2 и 3 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

Уважаеми бенефициенти, със Заповед № РД09-1109/12.08.2016 г. Ръководителят на Управляващия орган на ОП НОИР утвърди актуализиран вариант на Ръководство за изпълнение на проекти по приоритетни оси 2 и 3 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Отразени са промените в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, обнародвани на 7 юни 2016 г., промените в Закона за администрацията, Закона за държавния служител и Кодекса на труда, обнародвани на 22 юли 2016 г., както и разпоредбите на новоприети подзаконови нормативни актове, отнасящи се до избора на изпълнители, допустимостта на разходите, правилата за плащания, за верификация и сертификация на разходите, за възстановяване и отписване на неправомерни разходи и за осчетоводяване. В новото Ръководство са отчетени и разширените функционалности на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България ИСУН 2020. Обръщаме Ви внимание, че Бенефициентът е длъжен да изпълнява проекта в съответствие с актуалната версия на Ръководството и приложенията към него.

 

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.