Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Управляващият орган на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще представи на информационни събития в София и Пловдив предстоящите операции по Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие“

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“  (ОП НОИР) прие на свое заседание, проведено на 22 и 23 октомври, критерии за избор на две операции свързани с научните изследвания и създаването и развитието на центрове за върхови постижения (ЦВП) и центрове за компетентност (ЦК). Тези две операции са за общо финансиране от 350 млн. лева, което ги прави най-мащабните за програмата.

Новите операции са в рамките на Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие“ на ОП НОИР. Двата типа центрове са планирани така, че да преодолеят основни проблеми пред научната общност, висшите училища и бизнесът.

Към настоящата информация публикуваме одобрените критерии за избор на операции по процедури: „Създаване и развитие на Центрове за върхови постижения (ЦВП)“ и „Създаване и развитие на Центрове за компетентност (ЦК)“, както и методология за оценка на проектните предложения.

Въпроси по критериите и методологията за оценка можете да задавате на електронна поща: [email protected]

Разяснения и отговори на отправените въпроси ще бъдат дадени по време на предстоящите информационни събития в София и Пловдив на 18 декември 2015 г. Управляващият орган ще публикува подробна информация относно мястото и часовете на провеждане на тези две събития  на следните интернет адреси:

http://sf.mon.bg

https://www.mon.bg

http://www.eufunds.bg

 

 

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.