Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Изложение на европейски програми 2014–2020 в София предоставя актуална информация за новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

На 28 май 2015 г. от 11.00 ч. до 20.00 ч. в Градската градина на София (на мястото на бившия мавзолей) се провежда изложение под наслов „Една посока, много възможности“. Събитието събра на едно място експерти от всички европейски програми за периода 2014-2020 г., които предоставят информация и материали за актуални процедури за кандидатстване с проектни предложения, добри практики по вече реализирани проекти, както и обща информация за програмите.

Една от шатрите е отделена за Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР), която ще се управлява от Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ към Министерство на образованието и науката (МОН).

Експертите изненадаха посетителите с нетрадиционни информационни и рекламни материали за новата оперативна програма. Възпитаниците на Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – град Своге, приготвиха специално за изложението шоколадчета с логото на програмата. Интерес предизвика и първата за новия програмен период брайлова информационна брошура, предназначена за лица с нарушено зрение.

Експертите от Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ на МОН дават подробна информация за операциите, които ще стартират до края на годината по ОП НОИР.

Щандът разполага и с разнообразни рекламни материали.

Очаква се много ученици да посетят събитието като проведат „Час на класа“ и научат повече за ЕС и възможностите, от които могат да се възползват чрез оперативните програми.

За доброто настроение на всички участници в изложението е предвидена богата музикална програма.

Инициативата е на Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет и се провежда съвместно с управляващите органи на оперативните програми.

 

Снимки

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.