Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МОН и ИА ОПНОИР ще си сътрудничат с МБВР

Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на образованието и науката и Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, и Международната банка за възстановяване и развитие. Страните ще подпишат Споразумение за консултантска помощ със срок на продължителност от 22 месеца от датата на подписване на документа. Международната банка за възстановяване и развитие ще подпомогне подготовката на Стратегическата рамка за образование до 2030 г., както и ще извърши анализ на публичните разходи за наука и иновации и ще зададе насока за новите политики и инвестиции в областта на науката. Също така банката ще подпомогне и процеса на програмиране на Оперативна програма за наука и образование за периода 2021-2027 г.

Стойността на консултантската помощ е 2 794 189 евро, съфинансирани от Приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 и бюджета на Министерство на образованието и науката.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.