Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МИГ „Стамболово-Кърджали 54“ с подкрепата на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, обявява процедура за подбор на проекти

На 30 септември 2019 г., местна инициативна група „Стамболово – Кърджали 54“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., отвори процедура за подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 05М2ОP001-3.010 МИГ „Стамболово-Кърджали 54 - Подмярка 2 „Образователна интеграция  на ученици от маргинализирани общности“. Процедурата се съфинансира от Европейския социален фонд в изпълнение на стратегията по подхода Водено от общностите местно развитие в съответствие с Приоритетна ос 3 „Образователна среда за активно социално приобщаване“, Инвестиционен приоритет 9.ii „Социално-икономическо интегриране на маргинализираните общности, като например ромите“ на ОПНОИР 2014 – 2020 г.

Целта на процедурата е подкрепа за социално включване на ученици от маргинализираните групи чрез подобряване на достъпа им до качествено образование.

Дейностите по проектите, който ще получат подкрепа са:

1. Дейности за подобряване на достъпа до училищно образование и намаляване на процента на учениците от маргинализирани групи, преждевременно напуснали системата.

2.Насърчаване общуването и съвместните изяви между ученици от маргинализирани и не маргинализирани групи, обучаващи се в различни образователни институции на територията на населеното място чрез допълнителни образователни услуги (вкл. през летните месеци).

Допустимите кандидати по процедурата – общини и училища. 

Допустими партньори са общини, училища и ЮЛНЦ.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 300 000 лева.

  • Минимален размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура:50 000 лв.
  • Максимален размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура: 300 000 лв.

Процедурата за подбор на проекти е с два крайни срока за подаване на проектни предложения, както следва:

  • Първи краен срок за подаване на проектните предложения е до 29.11.2019, 17:00 с бюджет 300 000 лева;
  • Втори краен срок за подаване на проектните предложения е до 30.06.2020, 17:00 часа, при наличие на остатъчни средства от първия краен срок за подаване на проектни предложения.

Проектни предложения по процедурата се подават само по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg

Пълният пакет документи за кандидатстване е публикуван на сайта на Местна инициативна група "Стамболов – Кърджали 54"  www.lagsk.eu  и https://eumis2020.government.bg

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.