Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

ПОКАНА към юридически лица с нестопанска цел за избор на общ наблюдател с право на съвещателен глас и негов заместник в състава на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

1. В изпълнение разпоредбата на т. 8 от Механизъм за избор на юридически лица с нестопанска цел за избор на наблюдатели с право на съвещателен глас и техни заместници в състава на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ за програмния период 2014-2020 г., Министерството на образованието и науката уведомява юридическите лица, отговарящи на критериите по т. 2 и ги кани да излъчат общ наблюдател с право на съвещателен глас на съответната група по смисъла на т. 1 от Механизма и негов заместник в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, както следва:

Група Образование и обучение

  • Фондация „Опън спейс“
  • Фондация на бизнеса за образованието
  • Фондация „Институт Отворено общество“
  • Фондация „Заедно в час“
  • Агенция за икономическо развитие и инвестиции – Силистра

Група Предоставяне на информационни услуги

  • Агенция за развитие на човешките ресурси

Група Младеж

  • Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите
  • Сдружение „Екофорум за устойчиво развитие“

Група Човешки и граждански  права и свободи

  • Сдружение Национална мрежа за децата.

2. Одобрените организации в срок от  5 дни от датата на уведомяване писмено уведомяват министъра на образованието и науката за излъчения наблюдател с право на съвещателен глас на съответната група по смисъла на т. 1 от Механизма и негов заместник, съгласно т. 9 от Механизма.

3. Излъченият наблюдател с право на съвещателен глас и негов заместник трябва да отговарят на критериите посочени в т. 10.1, т. 10.2, т. 10.3 и т. 10.4 от Механизма.

4. В срок от 15 дни от уведомяването по т. 9 от Механизма, излъчените наблюдатели с право на съвещателен глас и техните заместници представят на министъра на образованието и науката документи, доказващи обстоятелствата по т.10 от Механизма.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.