Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Актуализирана е Стандартната таблица за допустимия размер на почасовото възнаграждение на лицата, наети във връзка с изпълнението и управлението на проектите по приоритетна ос 1 на ОП НОИР

Отчитайки значителното изменение на разходите за труд, което може да се удостовери с надеждни статистически или други обективни данни, на 29.10.2018 г. Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ утвърди актуализирана Стандартна таблица за максимално допустимите размери на почасовото възнаграждение на лицата, наети във връзка с изпълнението на проекти, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Бенефициентите по процедури BG05M2OP001-1.001 „Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения“ и BG05M2OP001-1.002 „Изграждане и развитие на центрове за компетентност“ може да прилагат актуализираната Стандартна таблица, считано от 01.11.2018 г.

Актуализираните стойности показват максимално допустимият размер на разхода за възнаграждение за един отработен час, който може да бъде възстановен от Управляващия орган, ако наетото лице отговаря на изискванията за квалификация и специфичен опит в съответната сфера. При отчитане на извършените разходи за всяко наето лице следва да се представи доклад, справка, заявление за назначаване, протоколно решение или друг документ, в който са описани конкретните основания за определяне на съответното почасово възнаграждение (или месечна заплата).

 

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.