Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Започна кандидатстването за студентски стипендии, финансирани по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

От днес студентите могат да кандидатстват за европейски стипендии за успех и за специални постижения за зимния семестър на учебната 2017/2018 г. Желаещите могат да попълват и подават формулярите си до 14 януари 2018 г. на адрес http://eurostipendii.mon.bg. Класирането ще бъде публикувано на 8 февруари 2018 г. Пълният график с всички срокове и правила на кампанията са качени на посочената интернет страница.

Стипендии за успех могат да получават само студентите от приоритетните професионални направления във висшите училища в страната. Размерът е 150 лв. месечно, като се изплащат средства за петте месеца от семестъра. Стипендията за специални постижения е еднократна и е в размер на 300 лв. Един студент може да получи до три такива в рамките на един семестър, като условието е да се обучава в редовна форма независимо от специалността. Получаването на европейски стипендии става независимо дали студентите взимат стипендии и от държавния бюджет.

Това е последният четвърти семестър от реализирането на проект „Студентски стипендии – фаза 1“, съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Близо 30 000 студенти вече са получили стипендии на стойност близо 23 млн. лв.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.