Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Договорен е една четвърт от бюджета на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

На 23.06.2017 г.  в София се проведе Шестото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. (ОП НОИР).

Заседанието беше открито от г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката. Присъстваха и представители на Европейската комисия.  От ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ участваха г-жа Сандрин де Бугеномс, началник отдел „Румъния и България” и г-жа Дора Крумова, ръководител на екип за България в отдел „Румъния и България”, а от  ГД „Регионална и селищна политика“ г-н Марек Теплански, заместник-началник на отдел „България, Хърватия и Словения” и Франсоа Галага, асистент на програмите – политика на ЕС в отдел „България“.

Комитетът за наблюдение одобри Годишния доклад за изпълнението на програмата за 2016 г., представен от Ръководителя на Управляващия орган на ОП НОИР г-жа Цветана Герджикова, както и актуализацията на Индикативната годишна работна програма за 2017 г.

Към 1 юни са договорени близо 25% (338, 6 млн. лв.) от бюджета на ОП НОИР, като най-много средства, над 235,5 млн. лв., са договорени по приоритетна ос 2 „Образование и учене през целия живот“.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.