Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

44 ПРОЕКТА ЗА НАУЧНИ ЦЕНТРОВЕ КАНДИДАТСТВАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ

Общо 44 проектни предложения са подадени по двете процедури за изграждане на научни центрове, обявени по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР). Крайният срок изтече в 19 часа на 28 февруари 2017 г.

11 са предложенията за изграждане и развитие на центрове за върхови постижения. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по тази операция е 200 млн. лв.

За изграждане и развитие на центрове за компетентност кандидатстват 33 екипа. Бюджетът за това е 150 млн.лв.

В съответствие с изискванията проектните предложения се приемаха електронно чрез информационната система ИСУН 2020, поддържана от Централното координационно звено в Министерски съвет (МС).

В Министерството на образованието и науката постъпиха три сигнала за технически проблеми при подаването на предложенията в последните часове от срока за кандидатстване. Извършена е проверка от техническия екип на МС, който поддържа ИСУН 2020. Не е установен срив в системата – във вчерашния ден тя е приемала данни без прекъсване.

Всички кандидати, които не са успели да подадат проектите си в срок поради технически трудности, могат да подадат сигнал до Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ в МОН, която управлява ОП НОИР. Сигналите трябва да бъдат придружени с подробно описание на проблема и всякакви налични доказателства. Всеки случай ще бъде проверен конкретно. 

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.