Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Бенефициентите могат да използват опростени присъствени списъци и описателни отчети за извършената работа

Управляващият орган на ОП НОИР дава следните разяснения относно попълването на присъствени списъци и отчети за извършена работа при изпълнението на проекти:

  1. При провеждане на извънкласни занимания, обучения и други повтарящи се дейности с постоянен състав на участниците при първото занятие се попълва Приложение № 8 от Ръководството за изпълнение на проекти. За следващите занятия може да се попълва опростен присъствен списък съгласно приложения примерен образец – Приложение № 8а.
  2. Всички физически лица, които получават възнаграждения от бюджета на проекта, следва да попълват отчетната форма от ИСУН 2020 (Приложение № 10 от Ръководството за изпълнение на проекти) без да добавят или изтриват редове и колони, тъй като попълненият файл следва да се зареди в ИСУН 2020. Освен тази задължителна отчетна форма може да се попълват и допълнителни описателни отчети съгласно приложения примерен образец – Приложение № 10а, които след като бъдат приети от ръководителя на проекта или ръководителя на бенефициента се сканират и прикачват към финансовия отчет.
  3. Картата за участие (Приложение № 7 от Ръководството за изпълнение на проекти) се попълва от лица, които се ползват пряко от интервенция на ОП НОИР, т.е. това са лицата от целевите групи на проекта. В приложената Карта за участие са актуализирани видовете училища съгласно новия Закон да предучилищното и училищно образование и е добавена възможността да се запише конкретна възраст на участника, както и да се посочи конкретната друга етническа принадлежност при деклариране на принадлежност към уязвими групи.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.