Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

На вниманието на одобрени за финансиране кандидати по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

Уважаеми бенефициенти,

Във връзка с обнародването на Наредба Н-3 на Министъра на финансите за определяне на правилата за плащания, верификация и сертификация на разходите, за възстановяване и отписване на неправомерни разходи и за осчетоводяване, както и сроковете и правилата за приключване на счетоводната година по оперативните програми и програмите за европейско териториално сътрудничество (ДВ, бр. 57 от 22.07.2016 г.), са променени някои изисквания за обезпечаване на авансовите плащания от страна на бенефициентите на финансова подкрепа по линия на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Чл. 8, ал. 1 от Наредбата изисква Управляващите органи да извършват авансово плащане към бенефициентите, само ако то е обезпечено в пълен размер. Изключение се прави за разпоредители с бюджет по чл. 13, ал. 1, 3 и 4 от Закона за публичните финанси (ЗПФ).

Разпоредителите с бюджет по чл. 13, ал. 2, т.е. разпоредители с общински бюджет, не са изключение и следва да представят Запис на заповед.

Съгласно чл. 8, ал. 5 от Наредба Н-3 на Министъра на финансите обезпечението със запис на заповед трябва да бъде „без протест“ и „без разноски“.

Образец на Искане за авансово плащане и Запис на заповед можете да намерите тук:

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.