Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ беше представена по време на събитието Startup Europe Week Sofia

Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) беше представена по време на събитието „Startup Europe Week Sofia“.

В презентацията си, г-н Иван Модев, главен директор на Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми” и ръководител на Управляващия орган на програмата запозна присъстващите с мерките в подкрепа на предприемачеството в рамките на ОП НОИР.

Той подчерта, че връзката между образованието и бизнеса е в основата на голяма част от проектите, които ще се реализират през новия програмен период, като даде пример със студентските и ученически практики и кариерното ориентиране в училищното образование.

Startup Europe Week е координирана инициатива на Европейската комисия, която цели да запълни празнина в информираността на предприемачите за условията, предлагани в различните райони на Европа. Това е най-голямото предприемаческо събитие в Европа, провеждащо паралелни събития  в повече от 200 града в над 40 страни.

Снимки

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.