Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Mинистерството на образованието и науката очаква официалното решение на Европейската комисия за одобрение на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ до края на месец март 2015 г.

 

Министерството на образованието и науката приключи на експертно ниво преговорния процес с Европейската комисия за новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“  2014-2020 година. Не се предвиждат повече промени по текстовете на програмата.

Официалното решение на Европейската комисия за одобрение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж  2014-2020 г.“  се очаква до края на месец  март 2015 година.

Министерството на образованието и науката стартира процедура по формиране на подкомитет „Научни изследвания и технологично развитие”, както и три тематични работни групи: „Предучилищно и училищно образование“, „Социално приобщаване чрез образование“ и „Висше образование” към Комитета за наблюдение на програмата. Целта на новите органи е да подпомагат дейността на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ при изпълнение на трите приоритетни оси на програмата: „Научни изследвания и технологично развитие”, „Образование и учене през целия живот“ и „Образователна среда за активно социално приобщаване”.

По този начин ще се  осигури максимална публичност и прозрачност при разработване на  мерките и операциите, които предстои да стартират след одобрение на програмата.

Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“  ще осигури над 1 милиард и 370 милиона лева до 2020 година за образователната и научната сфери в България.

Управляващ орган на програмата е Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ към МОН.

Последната версия на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. от 22.12.2014 година може да видите ТУК.

ДОКУМЕНТИ

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.