Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Министерство на образованието и науката обсъжда със социални партньори и граждански организации новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

Министерството на образованието и науката (МОН) инициира публично обсъждане на актуализирана версия на новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Публичното обсъждане ще се проведе на 19 септември от 10:00 часа в зала „Роял“ на “София Хотел Балкан” (Шератон). В него ще вземат участие министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова и зам.-министър проф. Николай Денков.

Инициативата има за цел да представи основните акценти на програмата след отразяването на получените от Европейската комисия коментари.

За участие в публичното обсъждане са поканени ректорите на висшите училища, социалните партньори на МОН, членовете на обществения съвет към министъра на образованието и науката и всички заинтересовани страни.

Предложенията и становищата по време на публичното обсъждане ще бъдат обобщени и представени на заседание на тематичната работна група, отговорна за разработването на оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в края на месец септември 2014 г.

„Наука и образование за интелигентен растеж“ е изцяло нова програма за програмния период 2014-2020 г. Общият й бюджет възлиза на 1,37 млрд.лв. (финансиране от ЕС и национално съфинансиране). Управляващ орган на програмата е Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ към МОН.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.