Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МОМН стартира процедура за директно предоставяне BG051PO001-3.1.05 „Подобряване на качеството и внедряване на европейски инструменти и практики в системата на професионалното образование и обучение”

В рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Министерството на образованието, младежта и науката стартира процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-3.1.05 „Подобряване на качеството и внедряване на европейски инструменти и практики в системата на професионалното образование и обучение”.

Общ бюджет: 3 000 000 лв.

Конкретен бенефициент: Министерство на образованието, младежта и науката чрез дирекция „Образователни програми и образователно съдържание”, съгласно Заповед РД09-409 от 17.03.2011 г.

Операцията е насочена към: подобряване на качеството в професионалното образование и обучение чрез разработване и внедряване на методологическите и методически предпоставки за въвеждане на ефективни европейски инструменти, базирани на резултатите от ученето през целия живот.

Допустимите дейности са:

  • Разработване на методология и методика за усъвършенстване, прецизиране и допълване на разработените до момента и за разработване на нови ДОИ за придобиване на квалификация по професии, в съответствие с препоръките на Европейската комисия. 
  • Разработване на нови рамкови програми за придобиване на професионална квалификация, с оглед осигуряване на хоризонтална и вертикална проходимост в ПОО. 
  • Подготовка, разработване и актуализиране на ДОИ, основани на подхода за „единици резултати” от учене; 
  • Разработване на рамкови учебни планове за професионално образование и обучение в съответствие с новите рамкови програми и ДОИ; 
  • Провеждане на обучения за разработване на учебна документация в институциите на ПОО; 
  • Разработване и въвеждане на нова учебна документация (ДОИ, учебни планове, учебни програми) по специалностите от двадесет пилотни професии по степени на професионална квалификация

Допустимите целеви групи по операцията са: обучаеми, обучаващи, служители в образователни и обучителни институции

За повече информация

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.