Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МОМН стартира процедура за директно предоставяне „Развитие на рейтингова система на висшите училища”

В рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Министерството на образованието, младежта и науката стартира процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-3.2.04 „Развитие на рейтингова система на висшите училища”.

Общ бюджет: 3 000 000 лева

Конкретен бенефициент: Министерство на образованието, младежта и науката, представлявано от Дирекция „Висше образование”.

Цел на операцията е да бъде въведена система за мониторинг и оценка на качеството на българското висше образование.

Допустимите дейности са:

1. Разработване на механизми за поддържане и развитие на рейтинговата система за висшите училища в Република България (изграждане на административен капацитет, поддръжка и актуализация на данните в системата).

2. Извършване на ежегодни социологически проучвания и маркетингови изследвания с цел ефективното функциониране на рейтинговата система.

3. Разработване на информационна система, чиято цел е еднократен вход на данни и тяхното многократно и многоцелево използване.

Допустимите целеви групи по операцията са: Обучаеми и обучаващи, служители в образователни и обучителни институции, работодатели.

За повече информация

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.