Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МОМН стартира процедура за директно предоставяне „Усъвършенстване на системата за инспектиране на образованието”

В рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Министерството на образованието, младежта и науката стартира процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-3.2.05 „Усъвършенстване на системата за инспектиране на образованието”.

Общ бюджет: 1 000 000 лева

Конкретен бенефициент: Министерство на образованието, младежта и науката, представлявано от Дирекция „Контрол и инспектиране”.
Операцията е насочена към постигане на по-висока ефективност на образователните услуги чрез въвеждане на усъвършенстван модел за инспектиране на образованието.

Допустимите дейности са:

1. Разработване на документи за оценка за постиженията и допуснати слабости, които следва да се коригират, за да се развива положително училището;

2. Избор на пилотни РИО и на образователни структури – детски градини, училища и обслужващи звена и апробиране модела за инспектиране;

3. Систематизиране и анализиране на резултатите от апробирането и внасяне на корекции в прилагания модел;

4. Усъвършенстване на устройството и функциите на националния орган за инспектиране на образованието, чрез който се осъществява инспектирането.

Допустимите целеви групи по операцията са: Обучаеми и обучаващи, служители в образователни институции (включително инспектори)

За повече информация

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.