Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МОМН стартира процедура за директно предоставяне “Система за кариерно ориентиране в училищното образование”

В рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. Министерството на образованието, младежта и науката стартира процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.3.02 “Система за кариерно ориентиране в училищното образование”.

Общ бюджет: 10 000 000 лева

Конкретен бенефициент: Министерство на образованието, младежта и науката, представлявано от Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” съгласно заповед № РД09 – 1506/ 19.10.2010 г.

Операцията е насочена към продължаване на реформата в професионалното образование и обучение за усъвършенстване на професионалните умения и усвояване на нови знания от ученици чрез разработване на система за кариерно ориентиране в системата на училищното образование и развитие на учене през целия живот.

Допустимите дейности са:

1. Създаване на нов модул към Националния портал за професионално образование и обучение / http://www.vet-bg.com /:

2. Създаване на административен капацитет чрез изграждане на специализирани звена за кариерно ориентиране в училищното образование на национално, регионално и училищно равнище:

3. Популяризиране на професионалното ориентиране.

Допустимите целеви групи по операцията са: Ученици от всички образователни степени и форми на обучение.

За повече информация

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.