Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Информация за старта на втора фаза на проект „Студентски стипендии и награди”

Днес, 20 май 2011 г. в Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) се проведе среща между Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и министър Сергей Игнатов по повод стартирането на втора фаза на проект „Студентски стипендии и награди”. На срещата присъстваха и представители на Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми”, както и на дирекция „Висше образование”.

Обсъдиха се изискванията на Европейския социален фонд, на Управляващия орган – МТСП и на оценителната комисия от независими експерти, както и всички необходими стъпки за успешното стартиране на проекта.

Веднага след срещата, по желание на студентите, на интернет страницата на проекта (http://eurostipendii.mon.bg) беше публикувана инструкцията за реда и условията за предоставяне на студентски стипендии и награди. Всички участници изразиха надежда изпълнението на дейностите по проекта да стартира в най-кратки срокове.

Очаква се заповедта на ръководителя на Договарящия орган за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта, да бъде издадена в срок 1-6 юни 2011 г. В рамките на втора фаза на проекта ще се изплащат средства за стипендии и награди за всички класирани студенти, които са имали студентски права през учебната 2010 – 2011 г.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.