Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МИГ Луковит - Роман с подкрепата на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014 – 2020 обявява процедура за подбор на проекти

На 30 април 2020 г. МИГ Луковит-Роман с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г. обявява процедура за подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 05М2ОP001-3.021 МИГ Луковит-Роман „Подобряване на достъпа и повишаване на мотивацията на ученици от маргинализирани групи за включване в системата на професионалното образование“. Процедурата се съфинансира от Европейския социален фонд в изпълнение на стратегията по подхода Водено от общностите местно развитие в съответствие с Приоритетна ос 3 „Образователна среда за активно социално приобщаване“, Инвестиционен приоритет 9.ii „Социално-икономическо интегриране на маргинализираните общности, като например ромите“ на ОПНОИР 2014 – 2020 г.

Дейности по проектите, които ще получат подкрепа са:

1. Дейности за подобряване на достъпа и повишаване на мотивацията на ученици от маргинализирани групи за включване в системата на професионалното образование:

  • осигуряване на ученическо общежитие (където е възможно);
  • осигуряване на хранене в професионалните гимназии;
  • осигуряване на транспорт от местоживеене до професионално училище и обратно, когато това не е финансирано от държавния или общинския бюджет;
  • закупуването на учебници, учебни пособия и материали;
  • допълнително обучение за ученици с образователни затруднения;
  • подобряване на материално-битовите условия в професионалните гимназии и ученическите общежития, в които са настанени деца, учащи в професионални гимназии,
  • включително закупуване на съвременна ИКТ и оборудване за провеждане на практическо обучение;
  • допълнителна работа на педагогическите специалисти с ученици от маргинализирани групи (включително през лятото);

2. Провеждане на информационни кампании за включване в системата на професионалното образование сред родителите и децата от маргинализираните групи.

Допустими кандидати по настоящата процедура са: общини, професионални училища и училища с професионални паралелки на територията на МИГ Луковит – Роман.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 156 466,40 лв.

Минимален размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура:

50 000 лв.

Максимален размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура:

100 000 лв.

Процедурата за подбор на проекти е с два крайни срока за подаване на проектни предложения, както следва:

Първи краен срок за подаване на проектните предложения е до 31.05.2020, 17:00 с бюджет 156 466,40 лв.;

Втори краен срок за подаване на проектните предложения е до 15.10.2020, 17:00 часа, при наличие на остатъчни средства от първия краен срок за подаване на проектни предложения.

Проектни предложения по процедурата се подават само по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg

Кандидатите по процедурата могат да искат разяснения във връзка с насоките за кандидатстване в срок до 3 (три) седмици преди изтичането на срока за кандидатстване. Въпросите относно насоките за кандидатстване се задават в писмена форма и се изпращат на електронната поща на МИГ Луковит-Роман [email protected].

Пълният пакет документи за кандидатстване е публикуван на сайта на Местна инициативна група Луковит - Роман http://mig-lr.eu/ и https://eumis2020.government.bg .

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.