Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

МИГ „Хисаря“, с подкрепата на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, обявява процедура за подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

На 20 септември 2019 г., Сдружение „Местна инициативна група Хисаря”, отвори процедура за подбор на проектни предложения BG05M2OP001-3.015 МИГ Хисаря -"Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в община Хисаря".

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез приноса на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. (ОПНОИР) за Водено от общностите местно развитие.

Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 3 ,„Образователна среда за активно социално включване“, Инвестиционен приоритет 9.ii „Социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите” на ОПНОИР.

Основната цел е осигуряване на подкрепа за социално включване на деца и ученици от маргинализираните групи чрез подобряване на достъпа им до качествено образование.

Допустими кандидати по процедурата са:

  • Община Хисаря;
  • Детски градини;
  • Училища.

Партньорството е задължително условие за допустимост на проекта! Кандидатът трябва да има най-малко един партньор.

Допустими партньори настоящата процедура са:

  • Общините Хисаря;
  • Детски градини;
  • Училища;
  • Юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) регистрирани в обществена полза, съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Допустими за финансиране по настоящата процедура са следните видове дейности:

1. Дейности за подобряване на достъпа и повишаване на обхвата на децата от маргинализирани групи в системата на предучилищното образование (детски градини и училища, в които има подготвителни групи.)

2. Дейности за подобряване на достъпа и повишаване на мотивацията на ученици от маргинализирани групи за включване в системата на професионалното образование.

- провеждане на информационни кампании за включване в системата на професионалното образование сред родителите и децата от маргинализираните групи.

 

3. Дейности за подобряване на достъпа до училищно образование и намаляване на процента на учениците от маргинализирани групи, преждевременно напуснали системата:

4. Насърчаване общуването и съвместните изяви между деца/ученици от маргинализирани и не маргинализирани групи, обучаващи се в различни образователни институции на територията на населеното място чрез допълнителни образователни услуги (вкл. през летните месеци).

Краен срок и място на подаване на проектните предложения:

  • 1-ви период на прием на проектни предложения:

Краен срок за подаване на проектни предложения: до 17,30 часа на 19.11.2019 г., включително;

  • 2-ри период на прием на проектни предложения:

Краен срок за подаване на проектни предложения: до 17,30 часа на 04.03.2020 г., в случай че са налични остатъчни средства от първи прием на проектни предложения.

Подаването на проектно предложение по настоящата процедура се осъществява изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

Бюджет на процедурата:

  • Бюджет на процедурата за 1-ви краен срок на кандидатстване е: 919 226,00 лева.
  • Бюджет на процедурата за 2-ри краен срок на кандидатстване е: остатъчни средства след приключването на първия прием.

Минимален и максимален размер на финансовата помощ за конкретен проект:

  • Минимален размер на безвъзмездната фианснова помощ за един проект е 50 000 лева.
  • Максимален размер на безвъзмездната фианснова помощ за един проект е 391 166 лева.

Интензитет на финансовата помощ по настоящата процедура е 100 % от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Място за достъп до подробна информация

Пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани на следните интернет адреси: https://eumis2020.government.bg , на сайта на МИГ Хисаря: www.mig-hisaria.com

След обявяване на процедура да подбор МИГ Хисаря осигурява предоставяне на разяснения по документите. Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Разясненията се дават по отношение на условията за кандидатстване, не съдържат становище относно качеството на проектното предложение и са задължителни за всички кандидати. Разясненията се съобщават в срок до две седмици преди изтичането на срока за кандидатстване.

Допълнителни въпроси могат да се задават само по електронна поща като се посочва наименованието на процедурата за подбор на проекти на следния електронен адрес: [email protected].

Отговорите на въпросите на кандидатите се публикуват на интернет страницата на МИГ Хисаря www.mig-hisaria.com и в ИСУН 2020 в 10-дневен срок от получаването им, но не по-късно от две седмици преди изтичането на срока за кандидатстване.

« назад

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.