Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

Ден на отворените врати в лабораторен комплекс „Разработване, охарактеризиране и качествен контрол на продукти на растителна основа“

На 20.06.2022 г. (понеделник) от 15:15 часа в Заседателната зала на Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, бул. Джеймс Баучър 1, етаж 1 ще се проведе ден на „отворени врати“ в лабораторен комплекс „Разработване, охарактеризиране и качествен контрол на продукти на растителна основа“. Лабораторният комплекс е ремонтиран и оборудван със средства по проект за изграждане на Център за компетентност „Устойчиво оползотворяване на био-ресурси и отпадъци от лечебни и ароматични растения за иновативни биоактивни продукти“. Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” и е на обща стойност 23 791 055.20 лв., от които 20 222 396.92 лв. европейско финансиране и 3 568 658.28 лв. национално финансиране. Бенефициенти на проекта са: Институт по органична химия с Център по фитохимия при БАН (водеща организация), Агробиоинститут при ССА, Факултет по химия и фармация и Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Институт по полимери при БАН.

Събитието е отворено за всички заинтересовани и включва кратко представяне на дейността на Центъра за компетентност във ФХФ-СУ и посещение на лабораториите в комплекса.

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.