Герб Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Изпълнителна агенция
"ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ"

Съдържание

О Б Я В Л Е Н И Е

О Б Я В Л Е Н И Е 

Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 

О Б Я В Я В А  К О Н К У Р С

За длъжността „главен сътрудник по управление на европейски проекти и програми“ в отдел „Техническа верификация“, Главна дирекция „Верификация” (юрист) -1 щатна бройка.

1. Главен сътрудник по управление на проекти и програми – 1 щатна бройка.
Длъжностно ниво от КДА 6;
Наименование на длъжностното ниво – експертно ниво 2;
Място за изпълнение на длъжността - гр. София.

Области на дейност на длъжността:

  • Наблюдение, отчитане, контрол и управление на проекти, съфинансирани от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.
  • Участва в процесите по верификация, вкл. чрез проверки на място, на физическото изпълнение на административни договори/заповеди, изпълнявани по процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.
  • Осъществява последващ контрол за законосъобразност на процедурите за възлагане на обществени поръчки/определяне на изпълнители по приоритетни оси 1, 2, и 3 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж ” 2014-2020 съгласно действащото законодателство;
  • Подпомага и оказва съдействие на бенефициентите, включително предприема необходимите корективни мерки, в случай на установяване на проблеми и/или нарушения при провеждане на процедурите за възлагане на обществени поръчки/определяне на изпълнители по договори за предоставяне на БФП по ОП НОИР 2014-2020 г., като изготвя документи, свързани с налагане на финансови корекции.

2. Минимални и допълнителни изисквания към кандидатите за длъжността:

  • Висше образование: образователно - квалификационна степен „Магистър”;
  • Професионална област: „Право“;
  • Професионален опит: 4 /четири/ години професионален опит в областта на правото или в областта на управление, изпълнение и контрол на програми и проекти, съфинансирани от предприсъединителните и/или Структурните фондове на ЕС.

Допълнителни изисквания за заемане на длъжността, съгласно утвърдена длъжностна характеристика: придобита юридическа правоспособност; добро владеене на английски език; много добри компютърни умения; познаване на националното и европейско законодателство, свързано с  управлението и изпълнението на проекти, съфинансирани от ЕСИФ; задълбочено познаване на законодателството в областта на обществените поръчки и нормативните актове, свързани с определянето на изпълнители от страна на бенефициенти.

Длъжността се заема за определен срок до приключване на програмата или до изчерпване на средствата по приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г., но не по-късно от 31.12.2023 г.

 

3. Необходимите документи за участие в подбора:

  • Писмено заявление за участие по образец – Приложение № 1;
  • Декларация по чл.107а от Кодекса на труда по образец – Приложение № 1.1;
  • Декларация за конфликт на интереси – Приложение № 1.2;
  • Копие от документи за придобитата образователна степен /диплома/, допълнителни квалификации;
  • Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит: трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка, официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина;
  • Автобиография на български език;
  • Копие от придобита юридическа правоспособност;
  • Други документи, свързани с изискванията, посочени в обявлението.

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично или чрез пълномощник. Длъжностна характеристика за длъжността се предоставя на кандидатите при подаване на документите.

4. Място за подаване на документите - деловодството на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен  растеж“ в сградата на бул. „Цариградско шосе” № 125, бл. 5, ет. 1. Документите се приемат всеки работен ден от 09.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч.

5. Срок за подаване на документите: до 12.12.2019 г.

6. Начин за провеждане на процедурата за подбор: интервю.

7. Мястото, на което се обявяват съобщенията във връзка с подбора: официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен  растеж“, рубрика Кариери.

8. Основна месечна заплата:

При назначаване основната месечна заплата ще бъде определена от работодателя в зависимост от професионалния опит на одобрения кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация в границите от 660 лв. до 2650 лв. 

ДОКУМЕНТИ

Странична лента

Галерия

Новини

ДОБРИ ПРАКТИКИ

нагоре

Интернет страницата се поддържа със средства по приоритета за техническа помощ на Програма „Образование“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.